BOHNENKAMPAG ir STARCO stiprina pagrindines savo verslo kryptis

18.05.2016

STARCO                  BOHNENKAMP

Informacija žiniasklaidai

Osnabriukas, 2016 metų gegužės 18 diena

Bendrovės priėmė „stiprinimo strategijos“ sprendimą: BOHNENKAMPAG perima STARCO verslą antrinėje rinkoje, o STARCO perima BOHNENKAMPAG verslą tiekiant komplektuojančias dalis keleivinių automobilių priekabų gamintojams.

Bendrovė BOHNENKAMPAG (Osnabriukas, Vokietija) perima bendrovės STARCO EASTERN GROUP verslą (Rusija, Baltarusija, Estija, Latvija, Lietuva, Kazachstanas ir Ukraina) ir bendrovės STARCO verslą antrinėje Skandinavijos, Vokietijos ir Beniliukso šalių rinkoje. BOHNENKAMPAG žymiai išplės mažų padangų asortimentą ir išplės rinką savo jau egzistuojančiai produkcijai. Savo ruožtu, STARCO perima BOHNENKAMPAG keleivinių automobilių priekabų padangų verslą Vokietijoje ir Slovakijoje, taip sustiprindama pozicijas savo pagrindiniame segmente. STARCO tęs savo verslą antrinėje Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Šveicarijos ir Pietų Afrikos rinkoje.

Abi bendrovės praneša apie tai 2016 metų gegužės 18 dienos bendrame pranešime spaudai. Verslo perėjimas planuojamas 2016 metų liepos 1 dieną, kai sandorį patvirtins atitinkamos organizacijos.

„Dialogą mes pradėjome daugiau kaip prieš metus. „Stiprinimo strategija“ abiem bendrovėms reiškė kelią, kurį mes apibrėžėme kartu su neseniai mus palikusiu STARCO įkūrėju ir pagrindiniu akcininku Pjer Eilersgardt“, – sako BOHNENKAMPAG vykdomasis direktorius Gregor Riut. 

„Mes žengėme žingsnį ta kryptimi, kuri atsirado, kai 2015 metais vykdomuoju direktoriumi buvo paskirtas Richard Todd. Tas žingsnis išreiškia pagarbą Pjer Eilersgardt atminimui. Mes ieškojome tolesnių plėtros kelių, kad bendrovė sustiprėtų konkurencinėje rinkoje, kurioje kiekviename segmente reikalingas aukštesnis specialių žinių lygis“, – sako STARCO Europe А/S direktorių tarybos pirmininkas Carl Evald Bakke-Jakobsen.

„Nauja struktūra leis abiem bendrovėms naujai pažvelgti į rinkas ir prekybos markes ir atvers mums naujas galimybes. Tai nepalies santykių su dabartiniais klientais ir tiekėjais", – pareiškė Gregor Riut.

Bendrovėms BOHNENKAMPAG ir STARCO permainos naudingos. Abi bendrovės ateityje galės pasiūlyti pilnesnį produkcijos asortimentą, didesnį prekių kiekį sandėlyje, geresnę aptarnavimo kokybę ir lygį. Visi STARCO darbuotojai, dirbantys antrinėje rinkoje, taps BOHNENKAMPAG darbuotojais. „Darbuotojai yra vertingiausia bendrovės dalis, nes turi žinių ir patirties. Jų dėka santykiai su mūsų klientais ir tiekėjais tęsis ir ateityje“, – sako BOHNENKAMPAG vykdomasis direktorius Gregor Riut. 

STARCO Europe А/S vykdomasis direktorius Richard Todd paaiškina: „Šios permainos leis mums susitelkti į įrangos gamintojų aptarnavimą, siūlant aukštos klasės sprendimus padangų ir ratų srityje, taip pat parengti strategiją antrinėje rinkoje tose šalyse, kurios liko STARCO. Nauja struktūra leis susitelkti į klientus ir nustatyti naujus standartus, skirtus mūsų pagrindiniams segmentams. To pagrindas yra strateginės investicijos į gamybą ir naujų produktų plėtra, kurią mūsų bendrovė atliko per pastaruosius 10 metų“.

Glausta informacija apie BOHNENKAMPAG

Įkurta 1950 metais Osnabriuke, BOHNENKAMPAG yra viena pirmaujančių Europoje padangų ir ratų, skirtų naudoti pramonėje, žemės ūkyje, kalnakasybos industrijoje, taip pat krovininiams automobiliams ir priekaboms, tiekėja. Be to, bendrovė siūlo platų ašių ir kitų žemės ūkio įrangai skirtų komponentų asortimentą.

Bendrovė turi apie 260 darbuotojų ir siūlo savo produkciją bei paslaugas Vokietijoje, Šveicarijoje, Austrijoje, Beniliukso šalyse, Slovakijoje, Čekijoje, Vengrijoje ir Lenkijoje. Smulkesnė informacija www.bohnenkamp.com

Glausta informacija apie STARCO

STARCO – tai šeimyninė bendrovė, kuri vystėsi 55 metus. Šiuo metu kompanijoje dirba daugiau kaip 700 darbuotojų, ji atstovaujama visoje Europoje ir turi gamybos pajėgumus, surinkimo padalinius ir išplėtotą tiekimo sistemą. Bendrovė visame pasaulyje tiekia padangas ir ratus, naudojamus įvairiose srityse, ir įrangos gamintojams, ir antrinės rinkos klientams – pradedant padangomis karučiams ir baigiant didžiulėmis, žemės ūkiui ir pramonei skirtomis padangomis. STARCO gamina bei tiekia ir didelį kiekį standartinių komponentų, ir mažas specializuotų gaminių partijas, visada užtikrindama aukštus kokybės ir saugumo standartus. 2015 metais STARCO apyvarta buvo daugiau kaip 140 mln. eurų, daugiausia antrinėje rinkoje ir ratų priekaboms segmente. Smulkesnė informacija www.starco.com.

Smulkesnės informacijos prašome kreiptis:

BOHNENKAMPAG:

Henrik Schmudde, rinkodaros ir ryšių su visuomene skyriaus vadovas
Henrik.Schmudde@bohnenkamp.de, tel. +49 541 12163 – 750

STARCO:

Sarah Mioler Lundberg, ryšių su visuomene vadybininkė
sarah.lundberg@starco.com, tel. +4520670077

STARCOEASTERN GROUP:

Vadim Voitenko, Rinkodaros skyriaus vadovas
Vadim.VOITENKO@starco.lv, tel. +371 26183797